16-07-13

Pittig zuiders gehaktbrood met paprika, kruiden en sambal

Een zomerse versie gebaseerd op dit recept. Je kan de paprika's gewoon vervangen door een andere groente. Altijd lekker warm maar minstens even lekker koud. Picknick time ! 

IMG_5100.JPG

IMG_5098.JPG

 

Nodig voor 4 personen:

800 gr gehakt half en half

4 hele eieren

3 sneden (donker zuurdesem) brood gecutterd (kan ook meer zijn)

1 rode ui

1 teentje look

1 KL sambal of een rode peper

4 paprika's: één van elke kleur

peper en zout uit de molen

kruiden uit de tuin: peterselie, salie en oregano, wat herbes de provence,...

 

Zo gemaakt:

Snij de paprika's en roerbak kort in wat olijfolie. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Snij de ui en look fijn. Meng (platte menghaak KitchenAid) met het gehakt en de eieren, voeg de gesneden kruiden en de sambal toe en een deel van het broodkruim. Voeg de paprika's toe en meng nog eens goed door. Voeg indien nog té nat wat broodkruim toe.

Stort - liefst nonchalant voor een artisanale look - in een taartvorm en bak 40 minuten op 170 graden.

 

 

De commentaren zijn gesloten.