23-07-13

Het Arresthuis - Diner bij Damianz

Ons vorig weekend in deze gevangenis was ons zo goed bevallen dat we dat nog eens overdeden in gezelschap.

Sfeerbeelden van het hotel Het Arresthuis kan je vinden bij het verslag van ons vorige bezoek maar hier zijn er toch nog een paar.


Cellenblok

IMG_0236.jpg

IMG_0235.JPG

IMG_0232.JPG

Ons cachot: elke kamer bestaat uit minstens 3 'cellen' 

IMG_0159.JPG

IMG_0158.JPG

IMG_0153.jpg

IMG_0154.jpg

IMG_0156.JPG

Wijnkelder 

IMG_0193.jpg

Bij een verblijf in Het Arresthuis hoorde uiteraard een diner bij Damianz bij. Het oversteeg de verwachtigen.

 

Aperitiefje op het strakke gezellige terras van het Arresthuis, midden in de stad Roermond maar zalig rustig.  

IMG_0169.JPG

In het glas een frisse Crèmant (€8,75) en bijhorende hapjes

Kletskopje van rode ui, zwarte olijvencake met klassieke caesardressing, popcorn met ras-el-hanout, en een tomatenscone met basilicumgel. 

IMG_0186.jpg

IMG_0185.JPG

Makreel met ijs van zoetzure komkommer, avocado, yoghurt en  meiraap

IMG_0191.JPG

 

Onze tafel stond klaar

IMG_0192.jpg

 

IMG_0189.jpg

Mijn disgenoten kozen voor het 4gangenmenu (€47,50) met keuze tussen zoet dessert of kaas.

 

Voorgerecht
Cannelloni van Noordzee krab en spitskool, schrikgebraden albacore tonijn, verschillende structuren van zoetzure komkommer, wierkoekjes, saffraan mayonaise  en gel van yuzu en sesam 

IMG_0201.JPG

Tussengerecht

Schol op de graat met mousseline van bloemkool, specerijenjus, lamsoren en meiraap 

IMG_0203.JPG

Hoofdgerecht

Twee bereidingen van het Geuldal lam met een piperade van tomaat paprika en ui, gepofte aubergine, gegrilde groene groenten en een jus van lam met lapsang souchong thee 

IMG_0213.jpg

Dessert

Schuim limoen/ mascarpone

IMG_0225.JPG

Verschillende structuren van boerenyoghurt uit Kessel met aardbei, rabarbercompote en ijs van yoghurt, citroen en roze peper

IMG_0228.JPG

Aangepaste wijnen

Witte IGP Terroirs Landais 2011 Sables Fauves van Domaine Laballe

Rode Vin de Pays des Côtes Catalanes 2011 les Tamarius, Domaine de Mas Crémat

 

En ik was zo benieuwd naar andere bereidingen dat ik ging à la carte en dat stelde geen probleem.

 

Voorgerecht

Oesters – 6 stuks – 3 bereidingen:

Grapefruit/Gember/Koriander – Aardappel/Oloroso/Kaviaar – Gin/Tonic/Limoen/Komkommer (€25,50) 

IMG_0199.JPG

IMG_0200.JPG

 IMG_0198.JPG

Hoofdgerecht  

Anjou Duif / Kers/ “Poffertje” / Aardpeer / Eendenlever (€20,50) 

IMG_0216.JPG

Ik ben zelden overdonderd door een bord maar de oesters gin/tonic en de bereidingswijze van de duif hebben me wel even stil gekregen. De duif was de op één na beste die ik ooit at. Die van Peter Goossens is - vrees ik - zeer moeilijk te kloppen maar het zat er verdomd dicht bij.

 

De bordjes die we voor ons kregen waren op z'n zachtst gezegd meer dan verdienstelijk. Strak gedresseerd, prijs/kwaliteit uitstekend en met veel gevoel en respect voor de kraakverse producten. Enkel jammer dat we hier en daar - hoewel superlekker klaargemaakt - de door ons zo seizoensgebonden keuken niet terugvinden: aardpeer en bloemkool in de zomer ? Ik denk dat deze makkelijk te vervangen zijn. Om dan toch een opmerking te maken... de nagerechten waren het minst, ze waren iets te zoet en hierdoor niet in balans. En de tijd tussen de gerechten van het menu, soms 45 minuten, is misschien te lang voor mensen met minder haast dan wij. 

Zowiezo mag GaultMillau hier langskomen. Ze zullen verre van teleurgesteld zijn !

 

En na een heerlijke nacht hier ontbijten... meer moet dat écht niet zijn!

IMG_0237.JPG

IMG_0242.jpg

De commentaren zijn gesloten.