25-07-13

Guacamole à la Sergio Herman met kipfajita’s

Zijn oma had het al getest en kleinzoon wou dit originele natuurlijk ook eens maken.


Nodig voor guacamole voor 4 personen:

2 rijpe advocado’s (koop ze bv ‘ready to eat’ bij Delhaize of zet een onrijpe een nacht met een rijpe banaan in en zak)

1 of 2 limoenen

½ à 1/3de Spaans pepertje naar smaak

Een bosje koriander naar smaak

Een scheut ciderazijn

Een goede olijfolie (bijvoorbeeld Oliveira da Serra van 100% Arbequina olijf)

Wat suiker

Peper en zout van de molen.

 

Zo gemaakt:

Schil de advocado’s, snij ze door tot aan de pit en draai een kwartslag om ze los te krijgen van de pit.IMG_5133.jpg

Die er een snuifje suiker bij. Kruid met peper en een beetje zout.

Voeg de zeste en sap van één limoen erbij.

 

IMG_5139.jpg

Snij de koriander en het pepertje (zonder pitten) erbij.

IMG_5142.JPG

Voeg een scheut ciderazijn bij en overgiet met olijfolie. Werk op met de staafmixer tot een smeuïge saus.  

IMG_5146.jpg

Proef en kruid indien nodig nog wat bij. Kijk extra frisheid nodig is en voeg eventueel nog wat limoenzeste en –sap toe. Zet koel weg.

Lekker met kipfajita’s, nachochips of gewoon basic met wat geroosterd brood. En geef toe: kinderspel !

 

IMG_5344.JPG

Voor de kipfajita’s:

Snij de kipfilets in reepjes. Bak ze in wat olijfolie en blus ze met het sap van een limoen toe, wat fijngesneden Spaanse peper en koriander. Besmeer wraps met guacamole en leg er wat (ijsberg)sla en kip op. Rol dicht en geniet !

 

De commentaren zijn gesloten.