24-07-13

Limoencake

Een lekkere zoetzure fruitcake! De cake wordt overgoten met een limoensiroop, dit trekt in de cake en maakt het geheel lekker zacht. Bedankt voor deze inspiratie.

IMG_5351.JPG

Nodig

250 gr boter

250 gr suiker

4 eieren

1 zakje bakpoeder

350 gr zelfrijzend bakmeel

6 limoenen

6 eetlepels poedersuiker

 

Zo gemaakt:

Farineer de bakvorm (een springvorm is makkelijk)

Rasp de schillen van de limoenen. Je wil alleen het gekleurde gedeelte, niet het wit.

Pers de geraspte limoenen uit in een pannetje en bewaar het sap.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de boter in de magnetron (ongeveer 40 sec.) en giet in een grote kom.

Voeg de suiker toe en klop de boter met de suiker romig.

Roer de geraspte limoenschillen door het suikermengsel.

Voeg de eieren toe en klop door elkaar.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en schep het door het suikermengsel.

Schep het beslag in de bakvorm. Maak met een lepel de bovenkant zo glad mogelijk.

Bak de cake 40 à 50 minuten in de oven. De bovenkant is lichtbruin en een satéprikker moet er schoon weer uitkomen.

Voor de limoensiroop voeg je de poedersuiker toe aan het sap en roer je totdat het poeder opgelost is. Laat het een paar minuten staan sudderen (niet koken). Haal de pan van het vuur. De siroop blijft vloeibaar (iets dikker dan water). Als de cake enigszins afgekoeld is (niet helemaal), kun je de siroop over de cake gieten. Prik, met een satéprikker gaatjes in de cake. Doe dit om de twee centimeter. Giet de siroop over de cake heen. De siroop loopt in de gaatjes en dit zorgt ervoor dat de cake aan de binnenkant lekker zacht wordt. Laat de cake verder afkoelen in de vorm.

Eens iets anders dan een ‘gewone’ quatre-quart.

06:44 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: limoen, citroen, cake, taart |  Facebook |

Commentaren

en dat heb ik gemist... doeme dome doeme :-(

Gepost door: Joëlle | 24-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.