28-07-13

Tomatensalade coeur de boeuf/kerstomaten met toasts en ansjovisboter

Lekker fris en zilt op een zomerse dag. De boter kan je ook serveren als aperitief met wat geroosterd (stok)brood.

 

IMG_5365.JPG


Nodig voor 4 personen:

Bokaaltje ansjovis op olijfolie (zoiets bijvoorbeeld)

200 gr ongezouten boter

4 Coeur de Boeuf tomaten

Een bakje kerstomaten

1 rode ui in halve ringen

peper van de molen en fleur de sel

melba toasts (deze bijvoorbeeld)

Zo gemaakt:

Meng de zachte boter - handig met de platte menghaak van de KitchenAid Artisan - met de uitgelekte ansjovis en kruid met wat peper. Zet terug koud weg gedurende minstens een uur.

Snij de Coeur de Boeuf tomaten en leg ze op een groot bord, leg de uien erbij en de gehalveerde kerstomaten. Kruid met peper en fleur de sel en overgiet met olijfolie.

Serveer koud met de toasts en de ansjovisboter.  


 

03:03 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: boter, ansjovis, tomaten, toast |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.