29-07-13

Zucchini slice

Een hartig omelet waarin ik een courgette de Nice verwerkte uit de moestuin. 

Supersnel klaar mét KitchenAid Artisan maar ook zonder. 

IMG_5571.JPG

 

Nodig voor 4 personen:

400 gr courgette

1 grote (rode) ui

100 gr cheddar

5 eieren

135 gr zelfrijzende bloem

150 gr gekookte ham in blokjes

peper en zout van de molen

nootmuskaat

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eitjes en de bloem tot een beslag in de Artisan. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.

Haal de klopper eraf. Zet de mengkom onder de rasp en rasp hierin de kaas, de ui en de courgette.

Spatel er de hamblokjes door.

Stort het beslag in een met olie ingevette bakvorm en bak een 40tal minuten op 200 graden. Smaakt lekker warm én koud. 

De commentaren zijn gesloten.