02-08-13

Mosselen à la Sergio Herman

Want als er iemand is die weet hoe mosselen te maken, is het hij wel. Het filmpje kan je hier zien. En met zijn tips ging mijn kleine chef aan de slag. 

 

Koop levende exemplaren: geen vacuüm brol.

IMG_5604.JPG

IMG_5603.jpg

Onderaan in de pot komen de fijngesnipperde uien en fijngesneden selder, deze stoof je niet aan.

Daarop de mosselen (vul je pot tot maximum 3/4de), flink wat peper van de molen, 

IMG_5608.JPG

veel geritste tijm en een flinke scheut witte wijn. En een beetje water. 

IMG_5605.JPG

Onder deksel maximum 3 minuten koken, opschudden en opnieuw maximum 3 minuten.  

En wat deze mosselen helemaal af maakt, is wat kleine klontjes gezouten boter die je net voor het serveren over de mosselen laat smelten. Heaven !

 

De pot op tafel en genieten met mosterdsaus en brood of fritten!

De commentaren zijn gesloten.