01-08-13

Zalm op het vel met parmezaankorst en gegrilde courgettes

Courgettes à volonté in de moestuin dus doen we er eens iets anders mee.

IMG_5573.JPG

Nodig:

4 zalmfilets mét vel

60 gr parmezaanse kaas

40 gr panko of paneermeel of gemixt oud brood

olijfolie

een grote courgette de Nice of 2 gewone

herbes de provence

peper en zout van de molen

zeste van een citroen

 

Zo gemaakt:

Rasp de parmezaan, meng er het paneermeel bij, kruid met peper en zout en de zeste van een citroen. 

Giet er wat olijfolie bij tot je een papje gekomt, niet té nat. Ik deed er 2 EL bij. 

Snij de courgettes in schijven, borstel er een mengsel van olijfolie en herbes de provence op en grill ze. Leg ze in een ovenschotel. 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de zalmfilets met de verkant op de courgettes en doe er een dikke laag van het parmezaanmengsel op.

Zet een 15 tal minuten in de oven op 180 graden en eindig met nog 5 minuten onder de grill. 

De commentaren zijn gesloten.