03-08-13

Koude pikante patissonsoep met gebakken mosselen

Patisson, je kent ze wel en anders klik je maar eens hier. Je kan ze natuurlijk vervangen door courgettes maar ik vind patisson iets milder van smaak. Ze zien er bovendien ook leuk uit. 


De eerste oogst ging deels de 'soep in'.

IMG_5623.JPG

Lekker verfrissend en toch hot met deze temperaturen.

 

Nodig:

een drietal patissons in grove stukken gesneden (mét schil)

2 rode uien fijngesnipperd

1 teentje look fjngesnipperd

een Spaans pepertje zonder pitten

kippenbouillon of water en bouillonblokje

een tak rozemarijn en tijm

olijfolie

peper en zout van de molen

 

Zo gemaakt:

Fruit de ui, de look en het pepertje in olijfolie. 

Voeg de patissonblokjes toe en bouillon tot de groenten onder staan.

Voeg de kruiden toe en wat peper en zout.

Laat op een middelhoog vuur koken tot de schillen zacht zijn.

Haal de tak rozemarijn en tijm eruit en mix.

Lekker koud met een restje in olijfolie gebakken mosselen. Maar wat feta of geitenkaas moet ook kunnen. 

 

IMG_5625.JPG


07:07 Gepost in (Moes)Tuin, Keuken | Commentaren (0) | Tags: patisson, soep, mosselen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.