11-08-13

Carpaccio van paddenstoelen met gerookte ham en een kruidenslaatje

 

Dit is een echte topper. Vooral de foto vind ik niet mis. En de smaak ook niet. Eigen stoef stinkt.  

paddenstoelen, champignons, gerookte ham, kruiden, carpaccio

 

Nodig voor 4 personen:

500gr paddenstoelen

8 sneden gedroogde ham (serrano, parma, pata negra als het iets feestelijker mag,… maar bayonne kan ook)

Olijfolie

Witte wijnazijn

Verse kruiden naar keuze (platte peterselie, lavas en bieslook),

Peper en zout van de molen.

Zo gemaakt:

Maak een vinaigrette met de verse kruiden, olie en azijn, peper en zout. Zet fris weg.

Borstel de champignons af en snij ze in fijne plakjes.

Schik ze op het bord boven de ham en serveer er de kruiden over.

Giet er de kruidenvinaigrette over en werk af met (eetbare!) bieslookbloemen.

De champignons garen kort in de vinaigrette. Ik had ze enkel nog fijner moeten snijden.

De commentaren zijn gesloten.