18-08-13

Met gehakt gevulde patisson

Hartige zomerse slow food !

patisson, gehakt

Nodig voor 4 personen:

een middelgrote patisson, kan je vervangen door courgettes

250 gr ongekruid gehakt half kalf half varken

1 rode ui

1 teentje look

een paar sneden pancetta (of spek)

1 ei

kruiden uit de tuin: peterselie, salie en oregano

1 EL broodkruim of paneermeel/panko

peper en zout van de molen

wat olijfolie

 

Zo gemaakt:


Snij de hoed van de patisson en stoom de twee delen (reken op 20 minuten).

Bereid ondertussen het gehakt door de overige ingrediënten te mengen. 

Hol de patisson uit (met dat vruchtvlees kan je soep maken: dit recept bijvoorbeeld).

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smeer wat olijfolie in een ovenschaal, zet de patisson erin en vul met het gehakt. Zet er het hoedje op en bak een 30tal minuten op 160 graden.

 IMG_7145.jpg

18:41 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: patisson, gehakt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.