30-08-13

Muffins met speltbloem en aalbessen

Gebaseerd op dit recept en inspiratie om eens speltbloem te gebruiken vond ik hier. Deze vind je bij Delhaize. Volgende keer: volledig met speltbloem.

Je kan de bessen vervangen door elk seizoensfruit. Zo lang je de verhoudingen maar wat respecteert want 'mama patisserie dat moet just zijn!'

Mijn kleine patissier ging voor lekkere aalbessen, de laatste zurige vitaminebommetjes uit onze moestuin. En naast vitaminebommetjes zouden ze ook de eetlust vergroten. Ze maakte er dus meteen een hele hoop van. 

 

Nodig:

190 gr patisseriebloem

190 gr speltbloem

1 zakje bakpoeder

130 gr (bruine) suiker of een vervanger zoals agavesiroop, honing,...

130 gr boter

2 eieren

1 zakje vanillesuiker of wat extract

250 ml (soja)melk

190 gr fruit hier aalbessen

 

Zo gemaakt (nét genoeg voor 24 muffins):
  

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Zeef de speltbloem en de gewone patisseriebloem in de mengkom van de keukenmachine.

Smelt de boter.

Voeg intussen het bakpoeder en de suiker en vanillesuiker) toe aan de bloem. 

Plaats de mengbeker in de machine en laat de droge ingrediënten kort mengen op lage snelheid. 

Breek de eieren en doe ze in de mengbeker met bloem en suiker.

Laat de machine rustig draaien en schenk er even later de melk bij. Giet vervolgens ook de gesmolten boter bij het beslag. Laat de machine nog een minuutje draaien tot je een homogeen beslag krijgt.

Giet nu de 1/2 van de bessen bij het beslag, en spatel ze er gelijkmatig door.  

IMG_7260.JPG

Neem de bakplaat voor kleine cakes erbij. Plaats in elk vormpje een papieren cup. 

IMG_7256.jpg

Vul elk vormpje tot net onder de rand met het beslag (ongeveer 2/3 van het vormpje). Kan met een spuitzak maar even goed met een lepel. Verdeel de andere helft van de bessen erover.

IMG_7267.JPG

IMG_7269.jpg

Bak de muffins goudbruin in de oven op 210 graden, gedurende 20 minuten.

Haal de muffins uit de vormpjes en laat ze afkoelen.

 

IMG_7275.JPG


Commentaren

mooie foto's!

Gepost door: Lili | 18-09-13

Reageren op dit commentaar

Ziet er lekker uit! heb nooit eerder met aalbessen gebakken, ben benieuwd!
Leuke foto's, lieve dochter!

Groetjes, Naomi

Gepost door: Naomi | 03-11-13

Reageren op dit commentaar

Bedankt Naomi! Is jammergenoeg niet meer het seizoen maar dat zurige met het zoete van de muffin, echt een aanrader! Je kan ze eventueel vervangen door de superfood -> in water geweekte Goiji bessen (te koop bij bv Gekruid.be )
Hopelijk tot binnenkort !

Gepost door: Onelifeliveit | 04-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.