01-09-13

Pissaladière

De pissaladière is de pizza uit de Méditerranée. Met ui, anjovis en zwarte olijf: c’est tout. Vergeet de tomaat en de kaas. Snel klaar, hartig en vooral lekker ! Serveer ze als aperitief of geef er als lunch een salade bij.

En de laatste dag van de vakantie probeer ik hem nog snel te 'degouteren' om naar de kokschool te gaan... alweer mislukt.

IMG_7398.JPG

IMG_7405.JPG

Nodig:

pizzadeeg

4 uien

1 teen look

2 doosjes ansjovis op olie

3 EL zwarte Nyons olijven

5tal takjes geristste tijm

olijfolie

peper van de molen

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de uien in halve ringen.

Fruit ze gedurende een tiental minuten in olijfolie.

Rol het deeg open, rol de randen wat op.

Verdeel er de gesnipperde look, de gebakken uien en de uitgelekte ansjovis over. Strooi er de tijm over en kruid met wat peper.

Zet een 20tal minuten op 220 graden. 

 

IMG_7409.JPG


De commentaren zijn gesloten.