19-09-13

Soep van geroosterde pompoen

Hokkaido pompoenen à volonté in de moestuin

IMG_7572.JPG

en inspiratie hier resulteren in een fluwelige soep. Ik laat in tegenstelling tot het recept de schil wél aan de pompoenen. Minder werk, iets langer laten roosteren en koken maar een fantastische smaak.

 

Nodig: 

4tal l kippenbouillon 

3 (kleine) pompoenen

6 dikke uien

3 teentjes look

4 takjes salie

4 takjes rozemarijn

2 snuifjes paprikapoeder 

een scheut olijfolie

125 gr spek

peper van de molen en grof zout


Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de pompoen in kleine parten. Gebruik een groot en scherp koksmes. Schillen niet nodig !

Gebruik de lepel om de pompoenpitten uit elk stuk vrucht te verwijderen. Zet een ovenschaal klaar.

Verdeel de pompoen over de schaal.

Pel de uien en snij elke ui in 4 parten. Leg de stukken ui tussen de pompoen.  Kneus de tenen knoflook en pel ze. Leg de look tussen de stukken pompoen. Leg de stukken rozemarijntak en de salie over de groenten. 

Strooi er grof zout, peper van de molen en een snuifje paprikapoeder over. 

 

IMG_7575.JPG

Rooster de pompoenen met ui, look en kruiden gedurende ongeveer 45 minuten in de oven van 180 graden.

IMG_7576.JPG

Bak de spekjes in wat olijfolie en doe de geroosterde pompoen met ui in een ruime stoofpot. Schenk er (het grootste deel van) de bouillon bij zodat de groeten onder staan en laat de soep zo’n 20 minuten stoven op een matig vuur tot de schil zacht is.

Mix de soep glad met een staafmixer. Controleer of de soep niet te dik is. Zo ja, voeg dan wat extra bouillon toe.

Proef en kruid de soep naar smaak met peper en zout.

 

IMG_7579.JPG

Wie graag een lichte pikante toets geeft aan de pompoensoep, voegt een lepeltje sambal toe.  

 

14:10 Gepost in Keuken | Commentaren (2) | Tags: soep, pompoen, hokkaido, jeroen meus |  Facebook |

Commentaren

Hmmm, lekker herfstsoep! Pompoenen in overvloed he nu ;-)

Gepost door: Nathalie | 19-09-13

Reageren op dit commentaar

Ja zalig en heb er veel in moestuin !
Dat roosteren moet je écht eens doen, zoveel lekkerder !

Gepost door: one life | 21-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.