21-09-13

Pompoenmuffins

Hokkaido pompoenen à volonté in de moestuin. Na deze heerlijke soep gingen dochter en ik aan de 'zoete' slag. 

 

IMG_7582.JPG

Nodig voor 24 cupcakes:

1 middelgrote pompoen (van een kleine soort natuurlijk)

350 gr bruine suiker

4 eieren

300 gr gezeefde zelfrijzende bloem

1 zakje bakpoeder

1 KL kaneel

175 ml zonnebloemolie

snuifje zout

 

Zo gemaakt:

Verwam de oven voor op 180 graden.

Snij de pompoen mét schil in grove stukken en hak fijn in de blender.

Giet alles over in de mengkom van je keukenrobot en voeg de suiker toe. Laat voldoende mengen en voeg de eieren toe.

Voeg ook de olie toe, de bloem, bakpoeder en kaneel. Meng tot een smeuïge massa. 

Vul de cupcakevormpjes gevuld met papiertjes met 2 eetlepels van dit mengsel (ongeveer 3/4de vol) en bak ze 20 minuten op 180 graden. Controleer of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Die moet er droog uitkomen. 

Haal de cupcakes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. 

Bijt !

IMG_7587.JPG


De commentaren zijn gesloten.