22-09-13

Risotto met geroosterde pompoenblokjes en mozzarella

De week van de pompoen begot ! Een 'voordeel' als je met de seizoenen meekookt en je moestuin trotse ouder is geworden van een achtling hokkaido pompoenen.

Een variant op dit recept maar zonder spek en met geroosterde in plaats van gekarameliseerde pompoen.

IMG_7584.JPG

Nodig voor 4 personen:

400 gr arboriorijst

4 fijngesnipperde sjalotten

200ml droge witte wijn

800ml gevogeltefond

een hokkaido pompoen geroosterd zoals hier geschreven (kleinere blokjes snijden)

een hand vol geraspte mozzarella

peper van de molen

olijfolie

 

Zo gemaakt:

Fruit de sjalot in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en laat zacht bakken tot hij glazig wordt. Giet de wijn erbij en laat even inkoken. 

Giet ook de fond erbij en laat 10 minuten onder deksel koken. Check geregeld. 

Voeg na 10 minuten de geroosterde pompoenblokjes en de kaas toe en laat nog 3 minuten zachtjes verder koken op een zacht vuur. 

Powerfood ! 

14:40 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: risotto, pompoen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.