29-09-13

Aperitiefhapje met hokkaido pompoen en spek

Op zoek naar iets anders om hokkaido pompoenen in te verwerken dan de risotto met geroosterde pompoenblokjes en mozzarella, of de pompoenmuffins, of de soep van geroosterde pompoen,... kwam ik uit op dit recept. De boeken van de dame achter dit recept verkopen blijkbaar énorm goed.  En begrijpelijk: een simpele, lekkere en gezonde keuken. 

IMG_7776.JPG

Nodig:

Een kleine hokkaido of andere pompoen

Fijne plakjes spek (bv Bio Time Colruyt of bij de slager)

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boen de pompoen schoon met een borsteltje. Snij hem in 4, ontpit en snij hem in hapklare stukken. Laat de schil er zéker aan.

Wikkel rond elk stukje pompoen een plakje spek en zet ze in een vuurvaste schotel.

Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. 

 

Eens iets anders dan de klassieke vijgen of pruimen met spek rond als aperitief. Voor herhaling vatbaar want ze waren zo op. 

IMG_7775.JPG

 

De commentaren zijn gesloten.