04-10-13

La Paix*: feestelijke lunch

Ons laatste bezoek dateerde van een dikke maand geleden. Deze brasserielegende is ongetwijfeld één van onze favoriete adressen en dus was de keuze snel gemaakt. Man en ik trokken op een vrijdagmiddag* naar La Paix om ons 15 jaar samen zijn te vieren. Over onze laatste bezoeken kan je trouwens hier lezen. 

 

Aperitief 'of hoe het bij ons begon': met champagne en fritten.

IMG_1206.JPG

Amuse:

Pompoen/geitenkaas/mimolette

IMG_1208.JPG

Amuse

Zeeoor/wilde augurk gegrild/ mousse van paling/kweepeer

IMG_1209.JPG

IMG_1211.JPG

Knolselder in zoutkorst

IMG_1212.JPG

Voorgerecht van de suggesties:

venusschelpen / structuren van knolselder gekookt en in zoutkorst / selder glacé

IMG_1213.JPG

Side dish voorgerecht : avocado / butternut / mango 

 

IMG_1216.JPG

 

Voorgerecht

 

"Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi / butternut

 

IMG_1214.jpg

Hoofdgerecht

Wagyu wangen krokant geconfijt 

IMG_1218.jpg

Nagerecht:

Krokant gewonnen brood met vanille Bourbon / appels

la paix, david martin

IMG_1223.JPG

Een lunch die opnieuw meer dan onze verwachtingen inloste. Ik ruilde mijn 'vertrouwde' voorgerecht Vitello Anguillo in voor de suggestie en dat bleek ook een voltreffer. De combinatie van het fijne zilte van de venusschelpen met de aardse smaken en geuren van de knolselder was gewoon schitterend. De wagyu wangen had ik tijdens het vorige bezoek geproefd van de dochter en de keuze was snel gemaakt. Zelden of nooit zo een fantastisch vlees gegeten zoals je het kan eten bij David Martin. 

La Paix*

Ropsy Chaudronstraat 49

1070 Brussel

02 523 09 58


* vrijdag is er markt en dus kan je best de parking oprijden langs de Bergensesteenweg nummer 251.

 

De commentaren zijn gesloten.