Aula Toog in Slagerij Aula: Van Vlees en Bloed

Pin it!

Getipt door een foodie, kwamen we al shoppend achteraan in een prachtige - veel méér dan - slagerij terecht op dé  ideale lunchplek in Gent. 

In het midden tussen de slagerij-étalages en de rekken vol prachtige groenten, fruit, kaas, delicatessen, bieren,… 

IMG_1496.JPG

IMG_1497.JPG

IMG_1486.JPG

IMG_1500.JPG

IMG_1491.jpg

staat een kookeiland met plaats voor een 30tal gasten. 

 

 

We krijgen onmiddellijk een hapje met verse garnalen en de menukaart.

IMG_1485.jpg

Gerijpt rundvlees van diverse origines, een lunchkaart met klassiekers zoals vol-au-vent, steak tartare, visgerechten, maar ook soepen, slaatjes en pasta's… 

IMG_1494.jpg

IMG_1492.jpg

Eten aan De Aula Toog is een leuke belevenis. 

IMG_1487.jpg

De chef-kok animeert de gasten door gezwind bord na bord te bereiden. Als een aantal gasten vragen de warmtelampen aan te zetten omdat het er wat fris is grapt hij 'ik zal wel zweten hé achter mijn vuren.'

 

IMG_1498.JPG

Geregeld komt één van de beenhouwers een stuk rundvlees uit de rijpingskast in zo’n typisch slagerspapiertje brengen. Royale porties quality food in een lekker drukke omgeving.

 

 

We kiezen - gezien we nog een diner voor de boeg hadden bij Vrijmoed die avond - voor een Wagyu burger (€14) en een gevulde pasta spinazie met gerookte zalm en kruidenroomsaus (€13). De perfect sappige saignant gebakken burger wordt geserveerd in een broodje met gedroogde ui, tomaat, heerlijke augurken en een zoet zure saus met een royale portie verse frietjes.

IMG_1495.jpg

De - sorry geen foto - pasta is huisgemaakt en ook te koop in de Aula winkel. Volgens man een topper ! 

 

De Aula Toog is zeker voor herhaling vatbaar: een geweldig leuk concept en een mooie prijs-kwaliteitverhouding! Meer dan correcte porties voor zeer democratische prijzen. Alleen, met z’n tweetjes of maximum als trio is dit de ideale lunchplek: kwestie van niet teleurgesteld te zijn dat je moet wachten of er geen plaats is. 

 

Aula, Volderstraat 24, 9000 Gent

De commentaren zijn gesloten.