02-11-13

Varkenswangen met Rochefort trappist en speculoos

Varkenswangen zijn jammergenoeg voor veel mensen een nog onbekend en onbemind product. Vaak krijg ik rare blikken als ik ze bestel bij de slager of op de kop kan tikken in de beenhouwerij van de supermarkt. Ze zijn echt de moeite om uit te proberen. Zoals in deze stoofpot: het vlees is smaakvol en boterzacht.

Een remake van dit recept, deze keer gemaakt en gesmaakt samen met de dochter.  

 

De mise-en-place is al meteen meer dan de helft van het werk

IMG_8493.JPG

De wangen bakken in boter met uien

IMG_8499.JPG

De fond en het bier opwarmen

IMG_8495.jpg

Alles bij mekaar en de bouquet garni erbij

IMG_8500.JPG

Een snee home-made zuurdesembrood met een flinke laag Tierenteyn mosterd en een paar speculoosjes

IMG_8505.JPG

En dan gedurende twee uur op een zacht vuur (of in de oven op 120 graden) en om het kwartier moeten horen 'amai dat ruikt lekker hè mama is het al klaar?'

IMG_8506.JPG

Wij serveren hierbij een puree met knolselder.

 

Varianten op dit recept kan je hier vinden: varkenswangen met Sint-Bernardus Abt 12 of waarom niet deze met Rodenbach Gran Cru en couscous

Volgende keer een stoofpot met pickles !

Commentaren

amai , later in de toekomst zal haar ventje lekker eten op zijn bord hebben !!!!

Gepost door: mrjean | 02-11-13

Reageren op dit commentaar

Jawadde, dat MOET lekker zijn. Varkenswangetjes zijn inderdaad overheerlijk. Dit komt zeker eens bij mij op tafel!

Gepost door: Myriam | 03-11-13

Reageren op dit commentaar

Ja Jean jong geleerd hè ;-) Ze vind vooral patisserie maken leuk maar dit ook hoor. En vooral het opeten!
Myriam zeker doen want ze zijn zo boterzacht nadien en die saus... Zalig !

Gepost door: Onelifeliveit | 04-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.