16-11-13

Mousse van ham

De 'mousse de jambon' is een klassieker op de kaart van La Paix* en in zijn programma Martin Bonheur deed David Martin een meer alledaagse versie uit de doeken die het proberen waard is! Je kan deze mousse ook maken met een restje kip of wit vlees. 

 

david martin,martin bonheur,ham,mousse,la paix


Nodig voor 4 personen:

6 gr gelatine

1 koffielepel vleesextract (oxo)

300 gr room

300 gr (been)ham (Meesterlyck bijvoorbeeld)

1 bouillonblokje, ik nam groentenbouillon

 

Zo gemaakt:

Leg de gelatine in een kop koud water.

Mix de ham in de blender tot een meuïge pasta.

Laat 150ml water koken samen met het bouillonblokje en het vleesextract. 

Knijp de gelatine uit, voeg bij de warme bouillon en laat oplossen.

Klop de room half stijf.

Meng de ham met de bouillon - gaat het makkelijkste met een garde - en spatel er voorzichtig de half opgeklopte room door. 

Zet minstens 3 uur in de koelkast.

Serveer met toasts. 

De commentaren zijn gesloten.