23-11-13

Stoemp van uien met porto

Dit recept en vooral de uien vielen zo in de smaak van iedereen hier dat ik me erop baseerde om  deze eenvoudige stoemp te maken. Ik serveerde deze met een kabeljauwhaasje dat ik bovenop de stoemp legde en zo 15 minuten de oven inschoof op 180 graden. Maar deze stoemp past ook bij wild, rood vlees, kip,… 

IMG_9305.JPG

Nodig voor 4 personen:

Stoemp voor 4 personen (basisrecept kan je hier vinden)

4 dikke rode uien en als je nog wat sjalotten en zilveruitjes over hebt, zeker ook gebruiken

boter

200ml rode porto

1 EL aceto balsamico

1 KL azijn

eventueel wat geritste tijm

peper en zout van de molen

 

Zo gemaakt:

Pel de uien en snij ze overlangs in twee en dan in grove stukken: in stoemp hoeft dat niet té fijn te zijn. Verhit in een stoofpot een klont boter en stoof de uien op een matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de tijm toe en schenk er de porto, de aceton balsamico en de azijn bij. Laat de alcohol verdampen. Stoof de uien nog een tiental minuten tot ze gaar zijn en bijna al het vocht is weggekoookt.

Voeg de uien bij de stoemp.


Zin in een andere stoemp ? Kijk dan hier voor inspiratie. 

 

 

De commentaren zijn gesloten.