24-11-13

Gegratineerde eieren met grijze Noordzeegarnalen

Een lekker alternatief voor een gewone omelet: een snelle hartige hap gebaseerd op een recept van David Martin (Bonheur). Dit kan voor de feesten trouwens perfect in kleine individuele vuurvaste schotels als voorgerecht. david martin,martin bonheur,eieren,garnalen

Nodig voor 4 personen

10 eieren

300gr (hand!)gepelde grijze Noordzeegarnalen

200ml room

2 EL mosterd (liefst Tierenteyn)

4 sneden (zuurdesem)brood of een stokbrood

Peper en zout van de molen

Zo gemaakt:

Verwarm de grill van je oven (180graden of meer).

Kook ondertussen 8 van de 10 eieren gedurende 5 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water om het kookproces te stoppen.

Klop de room op, voeg de mosterd toe en ook de 2 eigelen van de resterende eieren. Kruid met peper en zout.

Haal de schil van de eieren en snij de in de lengte in twee. Leg ze in een lage ovenschotel. Overgiet met de mosterd/room. Zet een tweetal minuten onder de grill tot het mooi souffleert. Verdeel er de garnalen over. Dit kan ook voor je ze gratineert, ik deed half en half waardoor - zoals je kan zien - mijn mooi gesouffleerde schotel instortte. Server met brood.   

De commentaren zijn gesloten.