05-12-13

Confituur van vijgen/chocolade/vanille/tonkaboon

Vijgenconfituur… Eén van mijn absolute favorieten. Naar een recept van David - Martin - Bonheur met enkele aanpassingen. 

 

Nodig:

1 kg verse vijgen

1 zakje pectine

200 gr rietsuiker

200 gr donkere chocolade

1 vanillestok

1 tonkaboon (facultatief, onder andere verkrijgbaar bij Alice Delica)

 

Zo gemaakt:

Was en snij de vijgen (haal steeltje en onderkant eraf). Leg ze in een vuurvaste kookpot met dikke bodem. Snij de vanillestok in twee, haal de inhoud eruit en voeg toe aan de vijgen. Leg er ook de vanillestok zelf en de tonkabon bij. Voeg tot slot de pectine en de suiker toe, roer eens goed en zet 24 uur in de koelkast. 

david martin, confituur, vijgen, chocolade, vanille, tonkaboon

Zet de pot op een middelhoog vuur en laat koken. Zet het vuur zachter en laat nog rustig 10 minuten koken. Roer regelmatig. Verwijder de vanillestok en de tonkaboon.

david martin, confituur, vijgen, chocolade, vanille, tonkaboon

Laat de chocolade smelten bij de confituur. 

david martin, confituur, vijgen, chocolade, vanille, tonkaboon

david martin, confituur, vijgen, chocolade, vanille, tonkaboon

Giet in gesteriliseerde potten en laat omgekeerd afkoelen.

david martin, confituur, vijgen, chocolade, vanille, tonkaboon

david martin, confituur, vijgen, chocolade, vanille, tonkaboon

Bewaar in de koelkast. 

De commentaren zijn gesloten.