28-12-13

Peperkoek

Een recept van David dat meteen in de smaak viel bij dochter. Zoveel lekkerder dan die van de winkel, zo klaar én 'weinig afwas mama!'.  

 

Nodig voor één grote of twee kleine peperkoeken

50 gr bruine suiker

200 gr zelfrijzende bloem

1 ei

1/2 zakje bakpoeder

100ml melk

100gr boter

250gr honing

snuifje zout

1 EL of naar smaak méér peperkoekkruiden. Als je ze zoals ik niet kan vinden: een mengeling van gemalen gember, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Smelt de boter, honing en melk in een pannetje. Smelten, niet laten koken. 

drama queen, peperkoek, david martin, david bonheur

Zeef ondertussen de bloem in een mengkom, voeg de bruine suiker, kruiden, wat zout en het ei toe. Laat de Kitchenaid dit mengsel eens mengen met de platte deeghaak (of meng met de hand). Giet er al roerend het melk/honing/boter mengsel bij. 

Giet in één grote of twee kleine bakvormen die je vooraf beboterd en bebloemd hebt. Zet 30 minuten in het midden van de oven op 180 graden.  

Keer om en laat afkoelen op een rooster. 

drama queen, peperkoek, david martin, david bonheur

Steek het 'per ongeluk gevallen stukje' snel in je mond. 

De commentaren zijn gesloten.