01-01-14

In gin gemarineerde zalm

Het recept van een bijna beste Hobbykok van Vlaanderen als inspiratie. Géén werk aan, enkel geduld.

 

Nodig:

1 zalmfilet van zo'n 500 gram (op het vel)
400 gram kristalsuiker
300 gram (grof) zeezout
2 el peperbollen
50 gram whiskey, gin of wodka (ik ging voor Hendrick's Gin)

 

Zo gemaakt:
Meng de peperbollen met de suiker en het zout. Neem een schaal en bedek de bodem met de helft van de pekel.

Leg er vervolgens de zalm om (met het vel naar beneden) en bedek met de andere helft van de pekel. Giet er de gin over. 

hendrick's gin,gin,zalm

Dek de schaal af en laat in de koelkast staan gedurende minstens 24h. 48h kan ook maar draai dan de zalm na 24h eens om (de pekel zal erlangs gelopen zijn maar schep het er gewoon terug op).

hendrick's gin,gin,zalm

Haal uit de pekel, houd kort onder de kraan, dep droog en snij in blokjes. Je kan deze serveren bij venkelcrème (zie originele recept) maar ik ging voor basic wat frisse crème (platte kaas) met gedroogde yuzu en wat peper.

hendrick's gin,gin,zalm


 

13:42 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: hendrick's gin, gin, zalm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.