12-01-14

Crème brûlée

Dochter is verzot op de bunsenbrander… dus ging ze crème brûlée maken. Een snelle versie zonder oven, mét armspieren. 

 

Nodig voor 4 personen (we vulden er 6 potjes mee)

500 ml melk

2 volledige eieren

4 eidooiers

1 vanillestokje

75gr kristalsuiker

voor de afwerking: 50gr bruine suiker en 50gr kristalsuiker

een goede brandverzekering

 

Zo gemaakt:

Klop in een kom 75gr suiker met de eieren en de dooiers tot een dikke witte massa.

Breng in een pan waar deze kom in pas water aan de kook. 

Snij de vanillestok open en schraap er het merg uit. Voeg merg en stok bij de melk in een pannetje en breng aan de kook.

Zet de kom met het eier- en suikermengsel in de pan met kokend water en voeg al kloppend de melk bij.

Klop tot je een dikke crème hebt.

Verdeel over vuurvaste kommetjes en zet minstens twee uur of meer in de koelkast.

Blender de bruine en de kristalsuiker tot een fijn mengsel, overstrooi hiermee (‘dun!’ binnenpretje) de crème en smelt de suiker met behulp van een bunsenbrander tot een krokant laagje karamel. 

drama queen, creme brulee

‘Ah ja brûlée mama’

drama queen, creme brulee

Probeer zeker ook eens deze crème brûlée taart koffie verkeerd.

De commentaren zijn gesloten.