21-02-14

Havermout/dadelrepen

Al even loop- en kookgek als ik. I like dé Hapjesprinces. Al haar recepten zijn een aanrader en dit recept probeerde ik laatst uit. Ideale energieboost op mijn weg naar de marathon.

IMG_9760.JPG

Nodig:


200 gr dadels, geweekt in warm water, pit eruit (Bio Delhaize) 
100 gr havermoutvlokken (of gebruik eventueel quinoavlokken of speltvlokken)
50 gr amandelpoeder
1 tl bakpoeder
65 gr noten (ik maakte een mix van rozijnen, hazelnoten en walnoten)
1 ei

Zo gemaakt:

Verwarm de oven op 180°C. 

Doe de dadels met warm water in een kommetje en laat even weken. Giet ze af en doe ze samen met de noten en het ei in de blender. 

Roer dit door de droge ingrediënten (vlokken, amandelpoeder, bakpoeder) tot een kleverige brij.  Schep het mengsel in een cakevorm en duw wat aan. Ik maakte repen van +- 1cm dik dus 2 cakevormen. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven op 180 graden. Haal uit de vorm (komt makkelijk los), laat afkoelen op een rooster. 

 

De commentaren zijn gesloten.