23-03-14

Lunch in het Hof Van Cleve*** 2014

Het wordt hier een ‘slechte’ gewoonte. Net als de voorbije twee jaren wou Zoon zijn 10de verjaardag vieren in de tempel van de Belgische gastronomie. Noch met iets anders, noch met meer was hij tevreden. 

 

Aperitief

Veuve Cliquot 2004, ééntje van zijn geboortejaar. Dat moést hij proeven. Het huisaperitief was vlierbloesem / mandarine napoléon / champagne.

1972452_10203401343293944_867529024_n.jpg

Amuse

Zandwortel / gember / pompelmoes

Een frisse starter

1972543_10203401341813907_1391277640_n.jpg

Amuse

Aardappel chips/ dragon / dip van vadouvan

Van die dip wil ik zeker het recept achterhalen. Fantastisch lekkere diepe smaak.

1962776_10203401344733980_1231390932_n.jpg

Amuse

Pâté van bosduif / earl grey / zuurdesem

Ongelofelijk geconcentreerde smaken met de nodige frisheid

1557736_10203401344453973_1901194899_n.jpg

Amuse

Noordzeekrab / rucola / verse kaas

1947566_10203401345173991_1197737164_n.jpg

Amuse

Kippenlever / sjalot / schaaldier

Geen fan van lever, dat overhaalt dit je zeker en vast.

1797616_10203401347894059_987450861_n.jpg

Amuse

Keiemtaler / geconfijte ui / spek / kwartelei

Een tartiflette in een modern jasje. Fantastisch! Dit is dé keuken van Peter Goossens.

1507748_10203401350334120_733244186_n.jpg

Brood

op steen gebakken met zuurdesem

Spelt 100%

Rogge - trappist van Westmalle (foto)

Tarwe - olijfolie

Camp Rémy - Baguette

Hoeveboter - ‘boer Haerinck’

Gezouten boter ‘P. Bellevaire’

Olijfolie - selectie Hof Van Cleve

970750_10203401343973961_2088906009_n.jpg

Menu Frisheid van de Natuur innovatie en traditie

 

Voorgerecht 'froid' 

Sint-Jacobsvrucht ‘Erguy St-Brieuc’ / ijs van aardpeer / dashi 

Pirouette 2012 Fendant du Valais 

1653818_10203401354734230_2068735521_n.jpg

Voorgerecht 'chaud'

Sint-Jacobsvrucht ‘Erguy St-Brieuc’ / aardpeer / bruine boter / grondwitlof

Domaine Langlois-Chateau 2005 vieilles vignes

1531598_10203401358374321_279656427_n.jpg

 

Het hoofdgerecht komt eraan dat betekent

 

* kiezen uit de prachtige messen van Antoine van Loocke. Uiteraard pikt hij er opnieuw het exemplaar uit het penisbeen van de walrus uit...

1966685_10203401358974336_847333964_n.jpg

* de wijn even voorproeven 

1904101_10203401360134365_1894196083_n.jpg

Hoofdgerecht

Duif ‘Anjou’ / salie / butternut / schorseneer

Chaume Arnaud 2011 Vinsobres

1964848_10203401361334395_787561029_n.jpg

Selectie van kazen

De enorme kazenkar van voordien heeft plaats gemaakt voor een prachtige selectie die door iedereen gesmaakt kan worden. Een doordachte keuze behalve dat voor onze Zoon: 'En is er dan geen Maroilles meer meneer?' 

Vacherin / Belgische Achelse Blauwe / Comté van drie tot 48 maanden oud / Saint Marcelin

1235062_10203401366134515_1150468747_n.jpg

1962823_10203401369534600_997176958_n.jpg

Duindoorn/ macadamia / chocolade 

998416_10203401374734730_436137054_n.jpg

Sablé / ananas / limoncello

1376331_10203401376694779_463592353_n.jpg

 

Nagerecht

Chocolade ‘fortina’ 65% / kastanje / appel ‘braeburn’ / oud geuze ‘boon’ 

10007001_10203401379934860_1548537325_n.jpg

Een uitgebreid bezoek in de keuken had hij er vorige keer al gekregen dus deze keer een fotoshoot in de keuken (alsof hij terug de hemel betrad) én het handtekenen van zijn échte koksvest door zijn favoriete chef, dé Godfather van de Belgische gastronomie. 

1982339_10203401373574701_1295126_n.jpg

10013924_10203401371654653_300515684_n.jpg

Chocolade en zoetigheden

1557438_10203401385014987_2120734442_n.jpg

984047_10203401383254943_326686356_n.jpg

1235162_10203401385775006_1396368069_n.jpg

1393578_10203401385575001_1437971295_n.jpg

1486592_10203401386935035_208872742_n.jpg

De lunch was in één woord: subliem. Hier kan je gewoon onmogelijk iets anders over zeggen. Het zaalteam heeft ons in de watten gelegd. De immer vriendelijke klasse gastvrouw mevrouw Goossens, de fantastische maître, de discrete bediening: maar allen altijd met de nodige humor. Je kan niet anders dan je hier als gast op je gemak voelen. Een driesterrenrestaurant: niets 'stijfs' aan hoor. We waren trouwens zeer onder de indruk van de nieuwe sommelier Mathieu Vanneste die begin dit jaar Pieter Verheyde verving. Hij bracht met een ongelofelijke charme (ja dat vonden de vrouwen...) en spontane no-nonsense stijl de begeleidende uitleg over de aangepaste wijnen. Geen vraag was hem teveel. 

 

Net als ons hele gezelschap nog steeds zeer onder de indruk na elk bevoorrecht bezoek aan het Hof Van Cleve, zei hij spontaan bij het buitenstappen: ‘tot volgend jaar!’

1800420_10203401399255343_1366178500_n.jpg

Commentaren

Oh, Hof Van Cleve, 4 jaar geleden al, maar het water komt me nog in de mond als ik eraan terugdenk ! Of als ik deze foto's zie :-). Onze eerste ervaring met een sterrenrestaurant en het was fantastisch ! We gaan zeker nog eens terug. Ik vind het ook super hoe je zoon daar zo zichtbaar van geniet :-).
Grtjs, Peggy

Gepost door: Peggy | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.