24-03-14

Comme une fondue au fromage

Deze kaasfondue kàn niet mislukken. Gebaseerd op het recept van - David - Martin Bonheur (de Jeroen Meus van RTL en chef van één van onze favoriete restaurants La Paix*). Dit is een snelle versie met meergranen stokbrood, Gandaham en pruimen. Ideaal als lunch of stevig aperitief! 

IMG_9922.jpg

 

Nodig voor 4 personen:

Vacherin Mont d’Or 

4 EL witte wijn (Fendant du Valais)

een stokbrood

pruimen

16tal sneden Gandaham

peper van de molen

 

Zo gemaakt

Haal de kaas een paar uur voordien uit de koeling. 

Verwarm de oven voor op 200graden.

Laat de kaas in zijn doosje. Ga er eens over met de pepermolen. Prik een paar gaten in de kaas en besprenkel elke kaas met maximum 2 EL witte wijn zodat de wijn erin kan dringen.

Snij het stokbrood in hapklare stukken. Leg de Gandaham en de pruimen in serveerschalen.

 

Rest je enkel de kaas een 20tal minuten de oven in te schuiven en te genieten met een glas Fendant erbij.    

 

Je kan dit zoals in het originele recept ook serveren met aardappelen. 

De commentaren zijn gesloten.