18-04-14

La Paix* 2014 derde en vierde bezoek : topgastronomie in brasserie sfeer

Ons laatste bezoek dateerde van… juist ja: de vorige schoolvakantie.

 

De kinderen waren de eerste week van de paasvakantie op paardenstage in de Ardennen dus gingen Man en ik er dineren op een vrijdagavond, ook meteen de enige avondservice van La Paix. Heel wat drukker dan ’s middags en weken op voorhand te reserveren.

Woensdag nadien ging Zoon er ‘mise-en-placen’ 

la paix,david martin,stoere vent

 en bleven we uiteraard lunchen. Twee vliegen in één klap dus maak ik meteen ook één verslag van de twee bezoeken: topgastronomie in brasserie sfeer.  

10152649_10203535738733746_6717882235051076856_n.jpg

Amuse

Makreel, bergamot, kers uit de Provence gedroogd aan de boom, granaatappel en Corsicaanse Broccio kaas.

1977296_10203535740493790_6680670008242704057_n.jpg

Amuse

Bisque van krab met koude koffiecrème

Een klassieker die altijd smaakt !

10170766_10203535741293810_6596721742358158972_n.jpg

1506821_10203569894667623_513213563754742832_n.jpg

Amuse

Radijzen / boter van miso/shiso

10264969_10203569894867628_632721946589873751_n.jpg

Voorgerecht

100% varken - krokante Baskische varkenspoten, terrine van varkensoren, mousse van gerookte ham

1485096_10203569896307664_1961341464704848775_n.jpg

10171162_10203569897147685_4204172339997255608_n.jpg

1422561_10203569897547695_7899956585361699083_n.jpg

10151265_10203569897747700_5747254820143221541_n.jpg

3598_10203569897947705_8202985972812842351_n.jpg

1797400_10203569898187711_4983185532328586146_n.jpg

Voorgerecht suggesties

Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie

Side dish Petit Gris: flan asperges/mousse bloemkool

10169372_10203569896027657_4850850972132581084_n.jpg

1601341_10203569897027682_3461381899880585993_n.jpg

Voorgerecht suggesties

Witte Belgische asperges, mousseline, crumble van spek, lamsoor

Sorbet van kruiden

1622781_10203535741893825_5932768784979616060_n.jpg

10178086_10203535742533841_5862248675985155350_n.jpg

10151422_10203535743133856_3886234203783202878_n.jpg

Voorgerecht

"Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi 

10247495_10203569900187761_1135880187620319126_n.jpg

10154252_10203569900427767_3415454883855218419_n.jpg

10255552_10203569899907754_9174927106775927424_n.jpg

Hoofdgerecht (halve portie op foto)

Wagyu wangen krokant geconfijt / wortel

10258059_10203569899507744_2178785765576852464_n.jpg

Hoofdgerecht suggesties

Canette des Dombes, gemarineerd 'koji', gegaard in houtoven

1554429_10203535743653869_5334303366967542195_n.jpg

Hoofdgerecht suggesties

Griet, aardappelemulsie, salade, wasabi 

 

1240355_10203535744093880_1772925225543735248_n.jpg

 

Nagerecht

Crème brûlée révisé met aardbeien en yuzu merengue

10246650_10203569902667823_3976516337559064087_n.jpg

Koffie

la paix,david martin,stoere vent

 

Chef David deed Zoon een prachtig Japans mes cadeau,

la paix,david martin,stoere vent

de kinderen mochten proeven van de mierikswortel bewerkt met zijn Japanse rasp van roggenhuid (‘zelfs niet pikant’)

la paix,david martin,stoere vent

la paix,david martin,stoere vent

en het stageschrift werd ondertekend.

la paix,david martin,stoere vent

Alweer een topervaring. Bedankt aan het hele La Paix* team! 

 

La Paix*

Ropsy Chaudronstraat 49

1070 Anderlecht

02 523 09 58

 

Neem zeker eens een kijkje op de site van Leffe voor meer over het partnership van David met dit prachtig product. 

De commentaren zijn gesloten.