19-04-14

Penne met erwten, parmezaan en crumble van pancetta

Een recept met vijf ingrediënten. Ideaal voor een drukke 'avondspits' na het verlof, voor een lui weekend of pre-sport. 

IMG_0311.jpg

 

Nodig voor 4 personen:

500 gr (volkoren)penne

500 gr diepvrieserwten

200 gr pancetta

100 gr parmezaanse kaas vers geraspt

2 EL panko of paneermeel

Peper van de molen

Olijfolie

 

Zo gemaakt:

Snij de pancetta in stukjes en bak krokant in wat olijfolie. Laat afkoelen in een kom met wat huishoudpapier. Blender met wat panko tot een crumble.

Kook de penne (volgens mijn verpakking 7minuten) samen met de diepgevroren erwten. Hou een kopje van het kookwater apart. Giet de pasta en de erwten af en doe meteen terug in de kookpot met het restje kookwater op een zacht vuur. Voeg de parmezaan en de crumble toe, roer om, kruid met peper en serveer.

09:08 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: penne, pasta, crumble, pancetta, erwten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.