20-04-14

Risotto met gegrilde groene asperges en gerookte zalm

Pasen... dat zijn asperges en zalm volgens zoon.  

 

Nodig voor 4 personen:

400gr arboriorijst

200ml droge witte wijn

800ml gevogeltefond (ik neem 1 bokaal Lacroix aangelengd met evenveel water met wat kippenfond instant erbij)

2 bussels groene asperges (1kg)

100gr vers geraspte parmezaanse kaas

olijfolie

peper van de molen

4 sneden geroookte zalm in repen gesneden

 

Zo gemaakt:

Snij de harde punten van de asperges (bijhouden voor soep of ander recept),IMG_0337.jpg

giet er wat olie over en grill ze een 5tal minuten in de grillpan tot ze al dente zijn.

IMG_0345.jpg

Geduld... 

IMG_0340.JPG

IMG_0346.JPG

Snij de punten eraf, hou apart en de eindjes snij je in stukken.

Laat de rijst glazig worden in een flinke scheut olijfolie.

IMG_0351.JPG

IMG_0352.JPG

Giet de wijn erbij en laat even inkoken.

IMG_0353.JPG

Giet er de fond bij

IMG_0355.JPG

en laat 10 minuten koken onder deksel. Check geregeld. 

IMG_0356.JPG

Voeg na 10 minuten de asperge-eindjes

IMG_0357.JPG

en de helft van de parmezaanse kaas toe, roer goed om

IMG_0361.JPG

en laat nog een 3tal minuten verder koken op een zacht vuur. 

 

Dresseer met de aspergepunten, de rest van de parmezaanse kaas en de zalm. 

IMG_0366.jpg

Wat je zelf maakt, smaakt meestal beter

IMG_0369.jpg

En de afwas ?

IMG_0370.JPG

Daar hebben wij personeel voor

IMG_0371.jpg

De commentaren zijn gesloten.