21-04-14

Hartige cake met gegrilde groene asperges, gerookte ham en crottin de chèvre

Een remake door Zoon. Een ideaal 'koekkastleegmaken'-recept want je kan er haast alles in kwijt. 

 

Nodig:

500 gr groene asperges 

240 gr geitenkaas (4 kaasjes crottin picandine, Colruyt)  

150 gr gerookte ham bv Ganda in stukjes gesneden

100 ml melk

200 gr zelfrijzende bloem, gezeefd

5 EL olijfolie

5 hele eieren

peper van de molen

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Groene asperges hoef je niet te schillen. Verwijder eventueel de harde voet, snij in stukken en hou de punten apart. Blancheer de eindjes 3 minuten in kokend gezouten water, voeg nadien de punten erbij voor nog eens 3 minuten. Schrik met koud water en hou apart. Ik gebruikte een rest gegrilde eindjes van het recept van gisteren (dat vind je door hier te klikken).

Meng in een kom de bloem, de olijfolie, de melk en de eieren met de garde tot een homogene massa. Kruid met peper. 

Farineer één of twee bakvormen. Giet er de helft van het deeg in. Verdeel er de 2/3de van asperges, ham en kaas over, eindig met de andere helft van het deeg en 1/3 van de andere ingrediënten. 

Zoon maakte er meteen zijn 'signature dish' van. IMG_0378.jpg

Bak 40 minuten op 180 graden. Check met als bij een zoete cake met een prikker die er droog moet uitkomen. 

IMG_0387.JPG

Dien op, warm, lauw of koud.

De commentaren zijn gesloten.