24-12-13

Compote van peer met goji bessen

Goji bessen gooi ik vaak bij mijn havermoutpap. Ik hou wel van hun zurige zoete smaak. Toen ik dit recept zag, wist ik onmiddellijk dat dat goed zou zitten. Ik paste één en ander aan en gebruikte ook het idee van de madeira uit dit recept. Ik heb graag dikke en zichtbare stukken fruit maar je kan er ook een échte perenmoes van maken. Met appelen jonagold bij voorbeeld) kan dit natuurlijk ook.  

compote,appelmoes,peren,goji

Nodig voor 4 personen:

500 gr peren, geschild en in stukken gesneden

25 gr gedroogde goji bessen (oa. hier verkrijgbaar)

boter

50ml madeira

Peper van de molen

Zo gemaakt:

Schil de peren en snij ze in stukken. Verhit een stoofpot of een ruime sauteuse op een zacht vuur. Smelt er een klont boter in. Stoof de stukjes peer in de boter. Plaats een deksel op de pot zodat ze sneller garen. Neem een dikke 5 minuten later het deksel weg en schenk de madeira over de gestoofde peren en laat de alcohol wegkoken. Voeg ook de goji bessen toe en laat nog 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met wat peper.

Lekker bij een stukje wild.

 

13:13 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: compote, appelmoes, peren, goji |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.