11-06-14

Cappellini met zoete kerstomaten, oregano en olijfolie

Lekkere tomaten, een simpel recept voor een bereiding die zowel warm als koud lekker is.

 

Nodig voor 4 personen:

cappelllini

400 gr kerstomaten 

een handvol marjolein, oregano dus (basilicum kan ook)

8 scheuten extra vergine olijfolie

1 teentje knoflook fijn gesneden

1 EL witte wijnazijn (of witte aceto)

fleur de sel en peper van de molen

eventueel wat parmezaan

IMG_0595.JPG

Zo gemaakt:

Halveer de kerstomaten en doe ze in en grote kom met de kruiden, knoflook, olijfolie en azijn. Breng op smaak met peper en zout en knijp met je handen in de tomaten om ze wat te kneuzen. 

Kook de cappellini in een grote pot gezouten water en kook al dente. Giet af en voeg bij de tomaten. 

 

Werk af met wat parmezaanse kaas. Klaar ! 

 

De commentaren zijn gesloten.