12-07-14

Diner @ De Mayeur Patrick Vandecasserie

De familienaam Vandecasserie zal bij gastronomen meteen het juiste belletje doen rinkelen. In 1991 vervoegde Patrick zijn vader aan de stoof van dé Villa Lorraine, het eerste restaurant buiten Frankrijk dat drie Michelinsterren kreeg. 

 

Na twee weken Griekse keuken, schoven we daags na ons verlof onze voetjes onder tafel in zijn nieuwe project

10431500_10204193343853463_5272337524370466516_n.jpg

- De Mayeur in Ruisbroek - om er met zijn vieren twee Bongo bonnen Food Discoveries op te soeperen. 10474438_10204193359933865_5216464452865740408_n.jpg

 

In de mooie fermette, nét aan het kanaal en de spoorlijn (waar binnen niets van te merken is), viel het klassevolle nostalgische sobere interieur meteen in de smaak.

1610776_10204193405975016_235138762761939708_n.jpg

10527592_10204193443695959_8100909826184750605_n.jpg

Een vriendelijke ontvangst, vers gebakken brood, olijven, boter en olijfolie op tafel en de onvermijdelijke Hendrick’s Gin Tonic. 

10521196_10204193464376476_906131159084299225_n.jpg

Het voorgestelde 3 gangen menu klonk alvast veelbelovend* en we kozen hierbij uit de zeer uitgebreide wijnkaart een Sancerre La Poussie 2012 

 

Voorgerecht

Carpaccio van babykreeft / kreeftensoep

10525633_10204193475616757_5900614535378220934_n.jpg

Hoofdgerecht

Kabeljauw op het vel / wasabipuree 

10538075_10204193485337000_6265018270629605628_n.jpg

Nagerecht

Rode vruchten / amandelijs

10457156_10204193487817062_4708383736330734175_n.jpg

* en dat was het ook. Een heerlijke kreeftenbereiding, mooi bereide kabeljauw met super puree en extra saus in een koperen pannetje en een uitgepuurd dessert: alles geraffineerd geserveerd zonder overdaad. Voor € 59,90 per twee personen en € 60 opleg voor de drank (aperitief, water, wijn) was het prijs/kwaliteit top.  

 

Een adres om te onthouden en terug te keren. De vrij klassieke kaart, beschikbaar op de website, biedt een mooie compacte keuze met regionale kwalitatief hoogstaande seizoensproducten zoals asperges, kreeft, duif, bresse eend, simmenthal ribstuk van ‘Dierendonck’,… een kinderkaart én een traiteurkaart. 

 

De Mayeur - Patrick Vandecasserie

Fabriekstraat 339 1601 Ruisbroek

De commentaren zijn gesloten.