18-07-14

Pissaladière

Vergeet de tomaten en de kaas. Hier is dé pizza van de Méditerranée. Met ui, ansjovis en olijven: c’est tout! En toch voegde ik er een rode peper aan toe voor een pikante toets. 

IMG_2674.JPG

Nodig:

een vel bladerdeeg (of pizzadeeg)

4 rode uien in halve ringen

1 teentje look, fjngesnipperd

1 doosje ansjovis op olie

2 EL zwarte olijven

1 rode peper, fijngesnipperd naar smaak mét of zonder pitjes

een EL tijm of provencaalse kruiden

peper van de molen

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 220 graden 

Haal het bladerdeeg uit verpakking en snij er een zo groot mogelijk vierkant uit. Snij de rest in repen en maak er een kader mee. Prik er in het midden gaatjes in met een vork. Je kan uiteraard ook een ronde taart maken. Dan prik je enkel gaatjes en blijf je een cm van de rand weg. Ik laat het deeg op het dunne bakpapier uit de verpakking en hevel over op een rooster. Bak 7 minuten op 220 graden. 

Ondertussen bak je de uien een vijftal minuten op een zacht vuurtje in de olie van de ansjovis. Je kan er natuurlijk ook wat ansjovis in mee smelten. Kruid met peper en tijm. 

Haal de bodem uit de oven, verdeel er de uien, de look, de peper, de ansjovis, en de olijven over. Zet nog een 5tal minuten in de oven op 220 graden. 

 

Lekker met een frisse salade en een rosé: warm, lauw of koud. Van daags voordien nog lekkerder.

 

Een andere voltreffer met ansjovis is hier pasta alla puttanesca

 

De commentaren zijn gesloten.