19-07-14

Parmiggiana van aubergines

Een remake van dit recept

 

Parmiggiana is een Siciliaans gerecht dat niets te maken heeft met parmezaanse kaas. ‘Parmiciana’ is het Siciliaans dialect voor ‘de planken in een luik’ waaraan gestapelde aubergines doen denken. 

Een eigen interpretatie van la mama One Life. In het originele recept worden de aubergines in bloem en losgeklopt eiwit gewenteld en gebakken in olie maar ik hou wel van de gegrilde smaak. De bolognaise kan je ook vervangen door een stevige tomatensaus. 

 

Nodig voor een versie voor 4 flinke eters:

5 kleine aubergines

1kg stevige bolognaisesaus 

3 bolletjes buffelmozarella in schijfjes

een handvol verse oregano

olijfolie

 

Zo gemaakt:

Snij de aubergines in plakken van een halve centimeter. Doe er wat olijfolie over en grill ze.

IMG_2684.JPG

Leg vervolgens een laag aubergines, saus, oregano, mozzarella… en herhaal door te eindigen met de mozzarella.

IMG_2685.jpg

Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en eindig een 5tal minuten onder de grill. 

parmiggiana,aubergines,mozzarella

De commentaren zijn gesloten.