22-07-14

Pasta met tomaat, krokante pancetta, buffelmozzarella en basilicum

Een recept van Passion Cuisine, makkelijk én snel. Aanvankelijk gingen zoon en ik verse pasta draaien maar verlof… je kent dat wel: geen tijd en soms geen ‘goesting’.

pasta, tomate, pancetta, basilicum, buffelmozzarella,

 

Nodig voor 4 personen:

400 gr ongekookte volkorenpenne

2 EL olijfolie

200 gr pancetta in reepjes gesneden

2 rode uien, fijngesnipperd

2 teentjes look, fijngesnipperd

3 EL marjolein (oregano)

800 gr tomaten in blokjes (blik)

2 EL suiker

2 bollen buffelmozzarella in blokjes gesneden

een handvol basilicum

peper en zout van de molen

 

Zo gemaakt:

Bak de reepjes pancetta krokant in de olijfolie en laat ze uitlekken op huishoudpapier.

Fruit in dezelfde olie de ui en de look. Voeg ook de tomaten, de marjolein en wat suiker toe. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout. Laat langzaam stoven op een zacht vuurtje gedurende een tiental minuten.

Kook ondertussen de penne (kooktijd -2 minuten). Giet af en voeg de penne bij de saus. Draai goed om en voeg de mozzarella toe. Voeg op het einde de pancetta toe en versnipper er de basilicum over.

Serveer onmiddellijk. 

 

 

Powerfood voor een intervaltrainingske van bijna anderhalf uur. Off I go! 

De commentaren zijn gesloten.