25-07-14

Compote van tomaat met geitenkaas

De ideale begeleider voor een zomers aperitief. 

IMG_2742.jpg

Sommige recepten blijf je gewoon maken. Eéntje uit dit boek van Claudia Allemeersch

 

Nodig:

200 gr zachte geitenkaas zonder korst (type petit rondin de chèvre d’ardennes bij Delhaize)

8 tomaten (roma of 4 coeur de boeuf)

2 kleine rode uien of 4 sjalotten, fijngesnipperd

2 teentjes look, fijngesnipperd

1 klein chilipepertje, naar smaak mét of zonder pitten, of een 1/2 KL sambal

een paar druppels tabasco

kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm)

olijfolie

wat suiker

sap van 1/2 citroen

handvol verse basilicum

 

Zo gemaakt:

Pel de tomaten (kruisje insnijden, even onderdompelen in kokend water, doen schrikken onder koud water en pellen gaat vanzelf). Verwijder de zaadjes en snij in grote stukken.

Stoof de uien of sjalotten samen de look in wat olie. Voeg de tomaten, suiker, kruiden, chili en tabasco toe. 

Laat een uur zacht sudderen zonder deksel tot al het vocht eruit is. Haal de kruiden eruit en zet van het vuur. Doe er het citroensap bij en laat de geitenkaas erin smelten. Laat afkoelen, roer er de gescheurde basilicum onder en zet in de koelkast. De geitenkaas zal het geheel weer stevig maken. 

Serveer met brood, krokante pizza of dipkoekjes. 

De commentaren zijn gesloten.