04-08-14

Pure C* summer vibes

Weinig plaatsen hebben zo een aantrekkingskracht op mij als Pure C. Syrco heeft onder de vleugels van Sergio een uniek restaurant uitgebouwd. Beter dan zijn leermeester kan ik het Ibiza aan de Noordzee niet omschrijven.

IMG_3145.JPG

‘Pure C is een ode aan Zeeland, de wereld en het leven: sexy cocktails, betoverend eten, geweldige wijnen, een fraaie lounge, een mooi interieur, goede muziek en een prachtig vergezicht over de weldadige zee… het gaat om beleven, delen en proeven…  dit is voor mij het restaurant van de toekomst, waar kwaliteit op het bord samen gaat met gezelligheid en een gemoedelijke lekkere losse sfeer‘ ~ Sergio Herman 

Het was al van de ‘Quatre Mains David Martin / Sergio Herman‘ geleden dat ik er nog was. De kinderen op stage Engels/sport dus man en ik richting Cadzand voor een lang weekend 'en amoureux' met zicht op zee. Onze vorige bezoeken waren steeds in de herfst of winter dus konden we deze keer wél genieten van het schitterende terras.

IMG_2830.jpg

IMG_2835.JPG

De bar is en blijft een aanrader voor wie geen plaatsje kon bemachtigen in het restaurant. Het niveau van de ‘bites’ is enkel nog gestegen en je kan à la carte eten en kiezen tussen de little bites, charcuterie of classic bites of gaan voor een één van de twee menu’s: sharing bites (€39,5) of bites de luxe (€67,50) bestaande uit starters, hoofdgerechten en dessert. Wij kozen de sharing bites.

 

Gin Tonic Berkeley Square bergamot/lavendel

IMG_2807.JPG

Gin Tonic Bobbys limoengras/ gember /rode peper

IMG_2808.JPG

Gin Tonic Brecon, your own bag of botanicals

IMG_2855.jpg

Algen krokant sambal crème

IMG_2804.JPG

Dikke frieten luchtige aioli, pikante tomatencompote

IMG_2814.JPG

Kippenhuid krokant gele currycrème

IMG_2817.jpg

Coppa Pure C ‘oak aged’ gin

IMG_2816.JPG

Gillardeau oester

IMG_2820.JPG

Marokkaanse salade, baba ganoush, durum en brood

IMG_2840.jpg

Zeebaars, groene curry, thaise basilicum, galangal

IMG_2869.JPG

Almejas a la marinera

IMG_2888.JPG

Tomatenvariaties / pittige schapenkaas: speciale tasting nieuw gerecht tx Syrco

IMG_2921.JPG

Een diner in Pure C* dan… gestart op het terras voor het aperitief om nadien te verhuizen naar een schitterende tafel met een geweldig zicht.

1044646_10204355493627106_5572885004215005110_n.jpg

IMG_3148.JPG

IMG_3157.JPG

Man koos als aperitief een Gin Tonic Poppies venkel/selderij en ik 

IMG_3074.jpg

de Champagne Jerome Dehours Grande Reserve Cuvée Pure C Extra Brut

 

We kozen het 6 gangenmenu met aangepaste wijnen. 

 

Amuse

Algenkrokant / rozenbottel / zeekraal

IMG_3043.JPG

Amuse

Gillardeau oester / duindoornbes / rucola / boekweit / geitenkaas

IMG_3045.JPG

Amuse

Wortel / crème cru / dukkah

IMG_3055.JPG

IMG_3054.JPG

Voorgerecht

Roodbaars / scheermes / huacatay / komkommer

 

IMG_3083.JPG

 

 

IMG_3081.JPG

 

Voorgerecht

Carabineros-gamba / verveine / algen / limoen

 

IMG_3099.jpg

IMG_3102.JPG

IMG_3098.JPG

IMG_3093.JPG

IMG_3094.jpg

 

Voorgerecht

Suino nero di Calabria / spinazie / tarwegras / paddenstoelen / hoeve-ei

 

IMG_3108.JPG

IMG_3106.JPG

IMG_3111.JPG

 

Hoofdgerecht

Kalf / citroen / tomaat / girolles / focaccia

 

IMG_3135.JPG

IMG_3138.JPG

IMG_3134.JPG

IMG_3133.JPG

 

Nagerecht

Zeer onder de indruk van dit dessert. Of hoe een nieuwe wetgeving ombouwen naar een fantastisch origineel nagerecht!


'READY FOR THE FUTURE...
Aardbei / kokos / yuzu

IMG_3179.JPG

IMG_3180.JPG

Zonder gluten (tarwe)
Zonder melk
Zonder noten
Zonder aardnoten
Zonder vis
Zonder soja
Zonder schaaldieren
Zonder weekdieren
Zonder selderij
Zonder mosterd
Zonder sesamzaad
Zonder sulfiet
Zonder lupine
Zonder geraffineerde suikers
Vanaf 13 december 2015 zijn wij wettelijk verplicht om u te informeren over de aanwezige allergenen in onze gerechten.
We zijn er klaar voor !
Team Pure C'

Nagerecht

Salade met selder / appel / pistaches / kalamansi

 

IMG_3196.JPG

IMG_3189.JPG

 

Slow Coffee Madu Dua Inonesië Bordeauxkleurige koffie in een wijnglas

 

IMG_3218.jpg

IMG_3221.JPG

Zoetigheden bij de koffie

IMG_3200.jpg

IMG_3202.JPG

 

Een absoluut topweekend. Sergio Herman was aanwezig in de keuken maar hield zich - eigenlijk zoals een gans die zijn vleugels opent om zijn 'kuiken' te laten gaan - op de achtergrond en liet zich niet in de zaal zien. Dat zegt zeer veel over hem. Sterk!

Syrco kwam ons de tweede amuse zelf opdienen, kwam ons hartelijk kwam begroeten en vroeg of we goed gelopen hadden op het strand ;-) Een down to earth chef die duidelijk en meer dan ooit weet wat hij wil maar toch...nog steeds zo bescheiden, zo gestressed en tegelijk rust uitstralen. Wanneer gaan we terug ? Mét de kinderen !

 

Verslagen van vorige culinaire ervaringen bij Pure C kan je hier vinden.

 

Commentaren

Oooooh, het water komt me in de mond, bij het zien van die foto's én de herinnering aan ons etentje daar (verrassing van mijn man voor mijn 40ste verjaardag en wat vond ik het toen opeens leuk om 40 te worden ;-))

Gepost door: Peggy | 05-08-14

Reageren op dit commentaar

Bedankt Peggy, het zijn culinaire herinneringen om te koesteren !

Gepost door: one life | 05-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.