18-08-14

Diner bij Vivendum*

Dochter en ik kozen voor een ladies weekend in stijl: een uit 1736 daterende kapelaanswoning te Dilsen-Stokkem die omgetoverd werd tot een prachtige hostellerie en restaurant. 

vivendum, alex clevers

vivendum, alex clevers

De B&B is kleinschalig: de drie kamers en loft zijn chique en landelijk. 

vivendum, alex clevers

Restaurant Vivendum* dan, want daar kwamen we tenslotte voor, werd in 2007 bekroond met één Michelinster, heeft 16/20 in Gault Millau en chef Alex Clevers behoort de Jeunes Restaurateurs d’Europe. In 2010 vertegenwoordigde hij ons land op de Bocuse d’Or. Vanuit zijn halfopen keuken deelt hij zijn moderne terroir gerechten gebaseerd op de Franse keuken uit.   

vivendum, alex clevers

 Dochter en ik gingen voor à la carte. 

vivendum, alex clevers

 Huischampagne 

vivendum, alex clevers

Amuses

Met sesam gegrilde tonijn / dashi / fijne groenten

vivendum, alex clevers

Aubergine / ansjovis / olijven

vivendum, alex clevers

Bloemkool / anijs / kaviaar

vivendum, alex clevers

Cake van olijf / geitenkaas

vivendum, alex clevers

Voorgerecht

Nieuwe haring / tomatenvariëteiten en - smaken / sorbet van komkommer

Portugese Maria Gomes 2012

vivendum, alex clevers

Voorgerecht

Twee maal King krab / natuur met algenboter / aangemaakt met mayonaise

vivendum, alex clevers

Hoofdgerecht

Kreeft van de BBQ / zomerse bio-groentjes / algenboter

Château Labouré Roi Chardonnay uit Bourgogne 2011

vivendum, alex clevers

Hoofdgerecht

Zeeduivel in de BBQ gerookt / sinaasappel / wortel / koriander

vivendum, alex clevers

vivendum, alex clevers

Voor een dessert hebben we gepast deze keer, we waren helemaal 'voldaan'. Mooie en pure smaken in onze borden, een vriendelijke correcte klassieke bediening door twee heren én de chef zelf. Fijn ook hem in de zaal te zien. Sommelier Martin Foncke zat er met zijn aangepaste wijnen knal op. 

vivendum, alex clevers

Na een korte nacht in kamer 1 kregen we een meer dan uitgebreid ontbijt geserveerd door een uiterst vriendelijke dame die gastvrijheid duidelijk in haar bloed heeft.* 

vivendum, alex clevers

 

* Een B&B en restaurant combineren is prachtig maar vergeet niet dat je tijdens een drukke middagservice ook de B&B gasten rustig moet kunnen ontvangen. Het onthaal bij aankomst door iemand van het zaalteam, die we ’s avonds niet meer gezien hebben, mocht best iets hartelijker…  

Commentaren

Dat ziet er zeer lekker uit ! Ik vind het super dat je dochter op toch nog zeer jonge leeftijd al zo kan genieten van eten.

Gepost door: Peggy's Pastime | 21-08-14

Bedankt Peggy, leuke blog heb je trouwens, knappe originele foto's !
Ja onze kinderen zijn op restaurant gaan al jaren goed gewoon.

Gepost door: one life | 24-08-14

Dank je wel :-) ! Altijd leuk om horen.
Als ik kinderen had gehad, dan had ik die dat toch ook gewoon gemaakt van op jonge leeftijd mee te gaan eten. Ik vind het onzin dat je dat met kinderen niet zou kunnen doen, dat die daar geen plezier aan zouden kunnen beleven.

Gepost door: Peggy's Pastime | 24-08-14

Absoluut mee eens! Mensen kijken altijd raar op als ik zeg dat mijn zoon voor zijn verjaardag liever in 't Hof van Cleve gaat eten dan naar Disneyland te gaan. Dàt zegt toch genoeg ?

Gepost door: onelifeliveit@proximus.be | 28-08-14

Dat is toch fantastisch, al zo'n passie op die leeftijd ? Disneyland is plezant maar geef mij toch ook maar een goed restaurant.

Gepost door: Peggy's Pastime | 28-08-14

De commentaren zijn gesloten.