24-08-14

Ovenschotel 'cordon bleu décomposé'

Soms heb je gewoon comfortfood nodig: iets wat je maag vult tot je voldaan bent. Deze ovenschotel is niet de meest gezonde maar geloof me: zijn calorieën waard!

Nodig voor 4 personen

4 kipfilets of evenveel rest van een braadkip (500gr)

Kippenfond of bouillonblokje kip

300 gr beenham

300 gr cheddar

2 EL boter

2 EL bloem

500ml volle melk

2 EL citroensap

1/2 EL graanmosterd

Paprikapoeder

Peper

Voor de korst:

3 EL boter

90 gr panko of paneermeel

1 EL peterselie

 

Zo gemaakt:

Pocheer de kip in wat kippenfond. Breng aan de kook en zet vuur zachter. Kook gedurende 10minuten en laat dan nog 10minuten afkoelen in de bouillon.

Boter een ovenschotel in, scheur de kip in reepjes en leg ze erin. Snij de ham en verdeel erover. Doe hetzelfde met de kaas.

IMG_3485.JPG

Maak een béchamelsaus door 2 EL boter te smelten met 2 EL bloem, voeg kloppend melk, mosterd en citroensap toe, paprikapoeder en peper en zout.

IMG_3490.JPG

Giet over de kip.

Maak een crumble met de panko, boter en peterselie. Dit gaat het makkelijkste door het te mengen en kneden met je vingertoppen.

IMG_3488.jpg

Verdeel over de schotel

IMG_3491.jpg

en zet een 30tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en even onder de grill indien nodig. 

ovenschotel,cordon bleu,cheddar,ham,kip

 

 

De commentaren zijn gesloten.