31-08-14

Aperitiefbrood met kaas en tapenade

Super makkelijk, goedkoop en lekker als aperitief voor een lichte maaltijd of als luie lunch op zondag*.

Eindeloze variaties met stokbrood, ciabatta en als vulling pancetta/kaas, ham/kaas, peer/blauwe kaas, tomatenpesto/mozzarella,… toevoegen van verschillende kruiden. 

 

Nodig:

een klein bruin brood

300 gr jonge gouda kaas

100 gr tapenade naar keuze

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snij het brood in de lengte én breedte zo diep mogelijk door maar nét niet door de onderste korst.

Snij de kaas in slierten en steek die zo diep mogelijk in de openingen. Met geraspte kaas kan dit natuurlijk ook. 

Smeer er ook de tapenade in. IMG_3497.JPG

 

Eens opgevuld wikkel je het in zilverpapier

IMG_3499.JPG

en steek je het 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Haal het brood uit de oven en open de ovenkant van het zilverpapier. Verminder de temperatuur tot 180 graden en zet het nog 10 à 15 minuten in de oven. 

IMG_3502.jpg

* deze camembert in de oven is trouwens ook dé ideale luie lunch op zondag. 

16:31 Gepost in Keuken | Commentaren (2) | Tags: brood, aperitief, kaas, tapenade |  Facebook |

Commentaren

ziet er heerlijk uit zeg

Gepost door: composiet aanrechtblad | 19-12-14

Reageren op dit commentaar

Ziet er supermakkelijk uit en lekker ook nog. Ik ga dit zeker eens proberen...

Gepost door: Silvie | 05-04-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.