06-09-14

Quiche geroosterde hokkaido pompoen / spek / geitenkaas

Negentien... jawel 19 hokkaidopompoenen uit twee planten in de moestuin. Deze kleine pompoenen zijn ideaal want schillen hoeft niet. Drie heb ik al verwerkt in soep. Het recept kan je hier vinden.

IMG_7804.JPG

Een deel van de geroosterde pompoen hield ik apart voor dit recept.

IMG_3545.jpg

Nodig:

1 rol kruimeldeeg

500gr geroosterde pompoenblokjes 

100gr kalkoenspekblokjes

5 hele eieren

100ml room

180gr geitenkaas (rolletje): 1/2 in blokjes gesneden en 1/2 in schijfjes

peper van de molen

olijfolie

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Leg het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm. Zet koel weg.

Klop de eieren op met de room en kruid met peper. Voeg de helft van de in kleine blokjes gesneden geitenkaas toe.  

Verhit wat olijfolie in een pan en bak er het spek in.

Eens de oven warm is, haal je het kruimeldeeg uit de koelkast en vul je de quiche met de pompoenblokjes, het spek en eiermengsel. Verdeel er de schijfjes geitenkaas over. 

Zet de quiche zeker 40minuten op 180 graden in de oven. 

 

Nog 16 pompoenen te gaan… Inspiratie nodig ? Kijk eens hier.

De commentaren zijn gesloten.