10-09-14

Choco maison

Na dit recept zonder palmolie van David Martin getest en goedgekeurd te hebben, ging ik op zoek naar een ‘gezonder’ alternatief zonder boter en kwam terecht op de site van Lillie.

IMG_3565.JPG

Nodig:

100 gr pure chocolade

200 gr praliné chocolade (ik nam Cote D’Or met nootjes)

30 gr notenolie

1 doos geconcentreerde melk (exact 305,4 ml) 

100 gr poeder van hazelnoten (of hazelnoten zo fijn mogelijk gehakt in blender)

 

Zo gemaakt:

Smelt de chocolade in een glazen kom in de microgolf.

Neem ondertussen een kookpot en vul die half met water. Breng aan de kook.

Eens de chocolade gesmolten, roer goed door en voeg de andere ingrediënten toe. Zet een vijftal minuten au bain marie en blijf roeren. 

Giet in steriele potten, laat afkoelen en zet in de koelkast.

 

Deze choco is een vier à vijftal weken houdbaar in de koelkast, maar zo lang gaat dat hier niet duren. 

 

 

Zin in iets anders dan ‘gewone’ choco ? Probeer dan deze confituur van vijgen, chocolade, vanille en tonkaboon.

11:19 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: choco, hazelnoten |  Facebook |

Commentaren

Merci pour le clin d'oeil! Je suis contente que ma recette te plaise! Je me permets de partager ton blog sur ma page facebook :) A très vite!

Gepost door: Lillie | 10-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.