06-11-14

Hartige cake met hokkaido pompoen, pikante chorizo en geitenkaas

Woensdag is sportvrije dag voor mijn kleine chefs dus zijn we in de namiddag te vinden in de keuken. 

 

Gebaseerd op dit recept van David Martin maakten we deze hartige snelle cake die je makkelijk kan aanpassen met groenten van het seizoen. 

 

Nodig:

1 kleine hokkaido pompoen 

150gr pikante chorizo (of bv 1 courgette en 1 paprika) in kleine blokjes gesneden

150gr geitenkaas in schijfjes

4 eieren

200gr zelfrijzende bloem

100ml room

100ml melk

olijfolie

peper en zout

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de pompoen in grove stukken (mét schil) en blender.

Roerbak even in een pan met wat olie. Laat wat afkoelen.

Meng de eieren, de melk, de room en de bloem met de chorizo. Voeg ook de groenten toe en meng tot een homogene massa. Kruid met peper en zout.

IMG_0608.JPG

Giet in een gefarineerde vorm

IMG_0613.JPG

en verdeel er de geitenkaas over.

IMG_0615.JPG

Zet 50 minuten in de oven op 180 graden.

IMG_0628.jpg

IMG_0629.JPG

Eet warm of als je kan wachten: koud.

De commentaren zijn gesloten.