06-11-14

La Paix* 2014 vijfde bezoek

Een sympathieke gastvrouw, een chef met zoveel oprechte passie voor zijn keuken, een tof keuken- en zaalteam: La Paix* is en blijft mijn favoriete restaurant (alle andere verslagen kan je hier vinden). Dus gingen we er Man zijn verjaardag vieren. Schoolvakantie wou ook zeggen dat Zoon alweer een halve dag ging mise-en-placen.

En dat heeft alweer gevolgen ;-)

10645061_10205048722797402_59330983144321428_n.jpg

Amuse

Fazant / kool / pickles

10636106_10205048724437443_2914267434807912674_n.jpg

Voorgerecht

Kaaskroketten La Paix

10730861_10205048725477469_6188310881888983505_n.jpg

Voorgerecht van de suggesties Lang geleden dat ik nog zo een fantastisch voorgerecht at !

Crevettes crues Gamberro Rosso jus ‘corail de tête’ 

10374535_10205048725997482_3656077684220341506_n.jpg

Side dish bij voorgerecht van de suggesties Gaspacho rode biet muscat druiven / praline geitenkaas / makreel

10659255_10205048726357491_3830573223899641518_n.jpg

Tussengerecht

Black cod / dashi

10421636_10205048727717525_1442805993939548618_n.jpg

Tussengerecht

Cocktail gillardeau / groene appel / kool / gember / koriander 

6286_10205048727877529_8527637351255461240_n.jpg

Hoofdgerecht

Onglet Black Angus van huis Metzeger, seulement servi bleu met béarnaise 

10432124_10205048728637548_3194264742675154324_n.jpg

Hoofdgerecht

Wagyu wangen krokant geconfijt /pasta uit Sardinië / girolles 

10659268_10205048729637573_8926084122766027988_n.jpg

En van een halve dag mise-en-placen krijg je serieuze appetijt

10173709_10205048730157586_4710950259579586756_n.jpg

Hoofdgerecht (portie als voorgerecht)

'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit Corrèze, gerookte paling, dashi en seizoensgroenten

154547_10205048728437543_8450047880548996744_n.jpg

Nagerecht 

Crème brûlée révisé vanille de Madagascar, eigenhandig 'gebruleerd' door Dochter

10609524_10205048732157636_5781063280865696751_n.jpg

10606208_10205048732437643_63476669899774051_n.jpg

Nagerecht

Citroentaart en sorbet van karnemelk met meringue van venkel 

 

10420344_10205048732917655_7315889428083840588_n.jpg

Bij de koffie:

meringue moelleux

10675803_10205048732997657_362943782197465198_n.jpg

Verjaardag wil zeggen...

10441044_10205048734677699_6156354907694858742_n.jpg

En naast de handtekening van zijn favoriete chef Peter Goossens is maar plaats voor één andere chef: David Martin !

10523722_10205048734477694_6545770905780505967_n.jpg

De commentaren zijn gesloten.