24-11-14

Michelin 2014

Ik had mijn favoriete La Paix* van David Martin graag gezien met een tweede ster, maar wie ben ik? 

michelin.jpg

Hier de sterren aan het firmament van de Belgische gastronomie. Je ster(ren) behouden is uiteraard al 'zeer sterk'.

Bovenaan de top blijven de sterkhouders. De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Zedelgem), met het maximum van 3 Michelinsterren. Ons land telt deze keer geen nieuw tweesterrenrestaurants.

Wel een aantal nieuwe éénsterrenzaken. Het fantastische The Jane Antwerp van Nick Bril en Sergio Herman amper 8 maanden na opening,  Publiek in Gent van Flemish Foodie Olly Ceulenaere, Monde est Petit (Etterbeek), Le Pigeon Noir (Ukkel), Philippe Meyers (Eigenbrakel), Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe), D’Oude Pastorie (Lochristi), Aux Petits Oignons (Geldenaken), Héliport Brasserie (Luik), Les Pieds dans le Plat (Hotton) en het Luxemburgse La Cristallerie.

Restaurants die uit de gids zijn verdwenen: 't Huis van Lede (Kruishoutem), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne), La Frairie (Perwez), Prêt-à-Gouter (Zolder) en Favaro en Le Bouquet Garni in Luxemburg.

De commentaren zijn gesloten.